İSTANBUL / BÜYÜKÇEKMECE - Aşiret Dalcı İmam Hatip Ortaokulu

Mrt

2011 yılında tüm dünyada down sendromu hakkında toplumsal farkındalık oluşturmak, down sendromlu bireylerin ayrımcılık ve olumsuz tutumlara maruz kalmasını önlemek, erken ve sürekli eğitimin önemine dikkat çekmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü ilan edildi.

"Down sendromu, genetik bir farklılık, bir kromozom anomalisidir. En basit anlatımı ile sıradan bir insan vücudunda bulunan kromozom sayısı 46 iken Down sendromlu bireylerde bu sayı üç adet 21. kromozom olması nedeniyle 47 olmaktadır. Down sendromu tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Hücre bölünmesi sırasında yanlış bölünme sonucu 21. kromozom çiftinde fazladan bir kromozom yer alması ile meydana gelir."

Down Sendromu hakkında erken yaşlardan itibaren yapılacak farkındalık çalışmaları ve toplumumuzu bilgilendirici faaliyetlerde bulunmak bizlerin insani sorumluluğudur.Bu kapsamda okulumuzda rehberlik servisi ve sınıf öğretmenleri işbirliğiyle Down Sendromu farkındalık etkinlikleri düzenlendi.Öğrencilerimiz etkinlikler sırasında konu hakkında bilinçlendirilirken bireysel farklılıklara saygının önemini kavradılar.

Farklılıkların ön plana çıkmadığı,her birey için eşit bir yaşam standardının oluştuğu bir dünya görmek dileğiyle 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kutlu olsun!

Mrt

Ramazan Ayı'nın tüm islam alemine hayırlar getirmesini yüce Allah'tan niyaz ederiz.

Dünyada iyiliğin ve barışın hakim olduğu nice Ramazanlar, bayramlar görmek dileğiyle.

Mrt

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit YENTÜR Büyükçekmece İlçe Millî Eğitim Müdürü Hikmet TEPELİ okulumuzu ziyaret etmişlerdir. Kendilerine nazik ziyaretleri için teşekkür ederiz.

Ock

5. ve 6. sınıflar arasında gerçekleşen hentbol turnuvamızdan görüntüler.

Ock

Türkçe dersimizde öğrencilerimizle birlikte eğlenceli bir o kadar da eğitici ve öğretici "Anlamını Bul" etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Ock

Şehit ailelerine yardım kermesimizi öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte hazırladık...

Mekanları cennet olsun.

Ock

Enerji kültürü oluşturulabilmesi ve çevre bilincinin geliştirilebilmesi amacıyla, 1981 yılından itibaren her yıl Ocak ayının ikinci haftası, “Enerji Tasarrufu Haftası” olarak tüm dünyada kutlanmaktadır.

Ülkemizde de, 2007 yılında Enerji Verimliliği Kanunu’nun kabul edilmesinden bu yana, enerji verimliliği kültürünün oluşturulabilmesi ve bu konudaki bilincin artırılabilmesi için ülke genelinde geniş çaplı etkinlikler düzenlenmektedir.

Günümüzde en temel ihtiyaçlardan biri haline gelen enerjinin, bu hızla tüketiminin devam etmesi halinde, yakın bir tarihte kaynakların tükenmesi, hatta üretilemez hale geleceği olasıdır. Bu sebeple enerji kaynaklarının korunması ve tüketimde tasarruf yapılması önem arz etmektedir.

Enerjide küçük önlemler büyük tasarruf sağlamaktadır. Bugünden yapacağımız her tasarrufun geleceğimize katkısı olacaktır. Çocuklara güzel bir gelecek bırakmak için enerji ve enerji kaynaklarında israf yapılmaması gerekmektedir.

Ara

Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;

Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.

O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak;

O benimdir, o benim milletimindir ancak.

"Allah bir daha bu millete istiklal marşı yazdırmasın."

Vatan şairimiz, Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle anıyoruz.

Ara

Dünyanın her tarafından öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır.

Ara

Bütün insanlar özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğarlar.

Ara

Kızılay'a verdiğin bir damla, bir can demektir.

Ara

Farklılıklarımız, gücümüzü oluşturan renkli taşlardır. Engelleri birlikte aşalım, çünkü birlikte daha güçlüyüz.